all day dining, menukaart

DESSERTS:

Mango Malabi:  Romige, zachte pudding op basis van amandelmelk, met een topping van mango, het lekkerste dessert uit het Midden Oosten 6.5
Bosvruchtenbavarois met chocoladesnippers             6.5
Gevulde chocolade dadels: Verleidelijk lekker deze vlezige medjoul dadels gedipt in chocolade 2.5 p.s.
Baklava: Vers en knapperig uit een locale Midden Oosten bakkerij, veel nootjes en niet al te zoet 2.5 p.s.
Dessert proeverij: Feestelijke proeverij van verschillende desserts 8.5

KOUDE MEZZE:

Gekruide eieren: Old skool snack maar dan anders. Met knoflook, sriracha en bosui  4.5
Mandje homemade platbrood 3.5
Loaded hummus (vega): Huisgemaakte zijdezachte hummus met een topping van gekookt ei, ui, harissa,-en korianderolie geserveerd met platbrood.  8
 Loaded hummus (vegan): Huisgemaakte zijdezachte hummus met een topping van spicy kikkererwten geserveerd met platbrood
7
Loaded hummus (vlees): Huisgemaakte zijdezachte hummus met een topping van kruidige lamsnek geserveerd met platbrood 10.5
Labneh met gemarineerde olijven, citroenrasp en amandelen: Zachte, frisse roomkaas gemaakt van Turkse yoghurt, de Midden Oosterse variant van hangop, verrassende combi van fris & hartig. Wordt geserveerd met platbrood 8
Gegrilde aubergine met feta en komijn-rode ui dressing: Gouden aubergine met kruidige topping, een ware smaaksensatie 7
Salade van reuzebonen, geroosterde zoete aardappel, rozemarijn en gefrituurde salie: De gezonde limaboon combineert uitstekend met de vrolijke zoete aardappel en mediterrane kruiden 7.5
Tabouleh (bulgur salade): klassieke Midden Oosterse salade met peterselie, citroen, komkommer en tomaat 7
Gemarineerde olijven met geroosterde paprika, ingelegde citroen: Smakelijke appetizer in huisgemaakte marinade 4.5
Geroosterde amandelen: De koning van de noten in avontuurlijk kruidig jasje 3.5

WARME MEZZE:

Geroosterde aardappels met limoen, kurkuma en knoflook: Met gepofte knoflook mayonaise. Altijd goed voor erbij 5.5
Vegan scallops met plantaardige knoflookboter, citroen en peterselie: De stengel van de koningsoesterzwam heeft de perfecte textuur voor deze verrassende vegan versie van de Sint Jacobsschelp 8.5
Bloemkool beignets met chili-jam: Je mezzetafel is niet compleet zonder deze bloemkool snack  7.5
Gefrituurde artisjok met citroen, shatta en selderijzout: Een delicatesse, deze artisjok is knapperig van buiten en zacht van binnen 7
Roerei met paddenstoelen en knoflook sriracha met groene kruiden: Roerei met pit  8
Shakshuka met tomaat, paprika, ui en spinazie : Gepocheerd ei in pittige tomatensaus met groene twist 8

VLEES

 Kebap van lams,-en rundergehakt met tzatziki en sumac ui:  Chill van de grill, 1000 en 1 smaken op een stokje 10
Gegrilde venkelworst met frisse aardappelsalade: Kruidig runderworstje, toppertje dat barst van de smaak
9.5

VIS 

Gefrituurde mosselen met baharat en samac mayonaise: Knapperig mosseltje met Arabisch kruidenmengsel; zo at je de welbekende mossel nog nooit! 8
Gebakken gamba’s met chili-knoflookboter: Feest van smaken. dit gerecht doet denken aan zonnige vakanties 12
Gebakken zalmfilet met tahini, ingelegde citroen en kappertjes:  Oer Delicate malse zalm met een vleugje van de Oriënt.  9.5
Week mezze: Iedere week iets nieuws, wie houdt er niet van een verrassing? Vraag de bediening, ze vertellen je graag meer!

TAFELTJE VOL

Chef’s choice:  Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in 2 gangen. Op verzoek geheel vega(n) 26.5 PP
Chef’s choice de luxe: Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in 2 gangen.  Afsluitend een proeverij van verschillende desserts. Op verzoek geheel vega(n). 31.5 PP

SPECIAL

Mezze lunch/borrelplank* : Salmagundi’s favourite; een plank vol mezze. Met o.a. hummus, salade, gemarineerde artisjokken, Perzische gemarineerde olijven, gekruide eieren, labneh, geroosterde amandelen met citroen & saffraan, kofte en meer. Geserveerd met huisgemaakt platbrood. Feestje om te eten!

  • De mezze kunnen variëren van samenstelling maar zijn altijd lekker en verrassend! Op verzoek kan de plank geheel vega(n) worden klaar gemaakt.

12.5 PP