all day dining, menukaart

DESSERTS:

Malabi: Kokospudding met granaatappelsiroop en geroosterde nootjes. Romige, zachte pudding op basis van amandelmelk, het lekkerste dessert uit het Midden Oosten 6.5
Gepocheerde peer met kaneelijs en kardemom yoghurt: De zachte, kruidige citrus smaak van kardemom maakt van de alledaagse peer iets bijzonders 7.5
Gevulde chocolade dadels: Verleidelijk lekker deze vlezige medjoul dadels gedipt in chocolade 6
Baklava: Vers en knapperig uit een locale Midden Oosten bakkerij, veel nootjes en niet al te zoet 4.5
Dessert proeverij: Feestelijke proeverij van verschillende desserts 8.5

KOUDE MEZZE:

Gekruide eieren: Old skool snack maar dan anders. Met knoflook, sriracha en bosui  3.5
Mandje homemade platbrood 2.5
Loaded hummus: Huisgemaakte hummus met een topping van gekookt ei, ui, harissa,-en korianderolie geserveerd met platbrood. Ook mogelijk met een topping van aubergine & paprika 6.5
Labneh met gekarameliseerde sjalotten en shatta: Zachte, frisse roomkaas gemaakt van Turkse yoghurt, de Midden Oosterse variant van hangop, verrassende combi van fris & hartig. Wordt geserveerd met platbrood 6.5
Dip van geroosterde wortel, tahini en hazelnoten : Diepe, aardse smaken. Deze vrolijke plantaardige smaakbom wordt geserveerd met platbrood 5.5
Geroosterde aubergine met pistache noten, chilivlokken en geitenkaas-yoghurtsaus: Gouden aubergine met kruidige topping, een ware smaaksensatie 6.5
Gepofte bietjes met komijn, appel en Griekse yoghurt: Zo ken je de biet nog niet, verrassend en verfrissend deze kleurige salade 6.5
Linzensalade met groene pepers,  tahini, citroen, peterselie en gebakken uitjes: Stevige & gezonde salade, een schot in de roos 6.5
Tabouleh (bulgur salade): Met cavolo nero, rode kool, bosui, bloedsinaasappel en granaatappelpitjes. Spannende variant van de klassieke Midden Oosterse salade 6
Pittige olijven met geroosterde paprika, ingelegde citroen en bosui: Altijd goed, olijven appetizer, helemaal in deze marinade van het huis 4

WARME MEZZE:

Batata hava, pittig gekruide aardappeltjes: Met gepofte knoflook mayonaise. Altijd goed voor erbij 4.5
Pide (deegbakje) met gebakken paddestoelen, cherrytomaatjes en gepocheerd ei: Turkse variant van pizza met roots in het Ottomaanse rijk 9.5
Bloemkool beignets met komijn en munt yoghurtsaus: Je mezzetafel is niet compleet zonder deze bloemkool snack  7.5
Gekonfijte venkel met saffraan, harissa en yoghurt: Deze venkelpartjes hebben het allemaal: kruidig, zoet, pittig en mooi van kleur 7.5
Langzaam gegaarde uien met suiker, granaatappel en tijm: Deze avontuurlijke ui is hartig en toch zoet van smaak 6.5
Gefrituurde artisjok met citroen, shatta en selderijzout: Een delicatesse, deze artisjok is knapperig van buiten en zacht van binnen 6.5
Geroosterde spruitjes met pompoenpitten, abrikozen en gember: Spruitjes met swag; zo lekker en krokant at je ze nog nooit. Als je denkt te horen bij de anti-spruitjes club is deze variant absoluut het proberen waard 7.5
Gegrilde druiven met buratta: : Heerlijk fris en licht deze druiven in combinatie met de zachte, romige kaas 7.5
Filodeegtaartje met pompoen, cavalo nero en granaatappel(3 stuks): Vol groentjes en smaak, een gouden combi 9.5

VLEES

Gestoofde lamsnek met ui, gember, olijven en ingelegde citroen: Stoof met prachtige, warme smaken, comfortfood to the max 10.5
Pastrami met jus de veau en pickels: Gepekeld, gerookt en gekruid rundvlees met een scheutje intense jus en een frisse sidekick (wordt koud geserveerd) 8.5
Geroosterde za’atar-sumac kip met citroen en rode ui: Ongewoon lekker deze kip met magische kruiden uit het Midden Oosten
9.5
 Kebap van lams,-en rundergehakt met tzatziki en sumac ui:  HChill van de grill, 1000 en 1 smaken op een stokje 9.5
Gegrilde merques met ui, paprika en knoflook: Kruidig runderworstje, toppertje dat barst van de smaak
9.5

VIS 

Krab koekjes met citroen mayonaise: Hartig koekje van krokant geroosterd delicaat krabvlees met frisse touch 10.5
Gamba spiezen met appel-kerriesaus: Zilt, zoet, warm, hartig; feest van smaken. Deze spiezen doen denken aan zonnige vakanties 9.5
Geroosterde makreelfilets met gepofte bietjes en komijn-yoghurtsaus: Stevige, iets vette vis, vol van smaak die uitstekend tot z’n recht komt op de gril 9.5
Kibbeling van witvis met sumac-knoflooksaus:  Oer Hollands knapperig gefrituurde kabeljauw met een vleugje van de Oriënt 9.5
Week mezze: Iedere week iets nieuws, wie houdt er van een verrassing?

TAFELTJE VOL

Chef’s choice:  Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in verschillende gangen. Op verzoek geheel vega(n) 24.5 PP
Chef’s choice de luxe: Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in verschillende gangen. Op verzoek geheel vega(n). Afsluitend een proeverij van verschillende desserts 29.5 PP

SPECIAL

Mezze lunch/borrelplank* : Salmagundi’s favourite; een plank vol mezze. Met o.a. hummus, salade, gemarineerde artisjokken, Perzische gemarineerde olijven, gekruide eieren, labneh, geroosterde amandelen met citroen & saffraan, kofte en meer. Geserveerd met huisgemaakt platbrood. Feestje om te eten!

  • De mezze kunnen variëren van samenstelling maar zijn altijd lekker en verrassend! Op verzoek kan de plank geheel vega(n) worden klaar gemaakt.

19.95