all day dining, menukaart

DESSERTS:

Khoshaf: Gestoofde zuidvruchten met labneh en amandel/citroen crumble     7
Koffieijs met Grand Marnier siroop en munt 7
Chocolade malabi: romige pudding met witte chocolade ganache & pistache 7
Baklava: Vers en knapperig uit een locale Midden Oosten bakkerij, veel nootjes en niet al te zoet 2.5 p.s.
Dessert proeverij: Feestelijke proeverij van verschillende desserts 8

KOUDE MEZZE:

Gekruide amandelen  3.5
Mandje homemade platbrood 3.5
Gekruide olijven 4.5
Loaded hummus (vegan): Huisgemaakte zijdezachte hummus met een topping van gebakken paddenstoelen geserveerd met platbrood.  8.5
 Loaded hummus (vega): Huisgemaakte zijdezachte hummus met een topping van gemarineerde aubergine en geraspte eierdooier geserveerd met platbrood
8.5
Loaded hummus (vlees): Huisgemaakte zijdezachte hummus met een topping van stoofvlees geserveerd met platbrood 10
Witte bonenpuree met platbrood Met geroosterde pompoen en knoflook-pecanboter 9.5
Crostini met merques en champignons 6.5
Crostini met gemarineerde courgette en buratta 6.5
Crostini met gegrilde paprika en ansjovis 6.5
Mix van crostini 7.5
Gepofte bietjes met amandeltahini en gepofte quinoa 8.5
Komkommersalade met sumac, munt, peterselie en citroen 6.5
Winterse tabouleh met spruitjes, ingelegde citroen, granaatappel en gember 8

WARME MEZZE:

Tarte tartin hartig taartje met roodlof en dragon mousse 8.5
Gesmoorde kool met harissa botersaus 8
Gegrilde radicchio met sinaasappel, geconfijte venkel, salie en citrusdressing 8.5
Falafel gevuld met kwartelei, met knoflook yoghurt en sumac ui 8
Çilbir: Gepocheerde eieren in knoflook yoghurt met pittig gekruide boter geserveerd met platbrood 8.5
Crunchy gebakken aardappels met rozemarijn en knoflook 5.5
Mezze van de week: Iedere week iets nieuws, wie houdt er niet van een verrassing? Vraag de bediening, ze vertellen je graag meer!

VLEES

 Gegrilde bavette met zhug mals en robuust rundvlees van de gril met groene chilisaus 13
Kip Kebap met sumac en toum (Libanese knoflooksaus)
9.5

VIS

Gegrilde gamba’s met gember en zwarte peper mayo 13
Gemarineerde zalm zalm gemarineerd in rum & bietjes met komkommer, kappertjes en rode ui 9.5
Vis van de week

TAFELTJE VOL

Chef’s choice:  Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in 2 gangen. Op verzoek geheel vega(n) 27.5 PP
Chef’s choice de luxe: Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in 2 gangen.  Afsluitend een proeverij van verschillende desserts. Op verzoek geheel vega(n). 32 PP

SPECIAL

Mezze lunch/borrelplank* : Salmagundi’s favourite; een plank vol mezze. Met o.a. hummus, salade, gemarineerde artisjokken, geroosterde aubergine, gekruide olijven, gekruide eieren, geroosterde amandelen met citroen & saffraan, kofte en meer. Geserveerd met huisgemaakt platbrood. Feestje om te eten!

  • De mezze kunnen variëren van samenstelling maar zijn altijd lekker en verrassend! Op verzoek kan de plank geheel vega(n) worden klaar gemaakt.

14.5 PP