all day dining, menukaart

DESSERTS:

Chocolademousse met frambozensaus en pistache 6.5
Aardbeienroomijs met venkelzaad en munt   6.5
Mousse van halva en amandelmelk met sinaasappel en gerookt zeezout 6.5
Baklava: Vers en knapperig uit een locale Midden Oosten bakkerij, veel nootjes en niet al te zoet 2.5 p.s.
Granita van watermeloen en arak 6.5
Dessert proeverij: Feestelijke proeverij van verschillende desserts 8.5

KOUDE MEZZE:

Gekruide amandelen  3.5
Mandje homemade platbrood 3.5
Gekruide olijven 4.5
Loaded hummus (vega): Huisgemaakte zijdezachte hummus met een topping van gekookt ei, ui, harissa,-en korianderolie geserveerd met platbrood.  8
 Loaded hummus (vegan): Huisgemaakte zijdezachte hummus met een topping van gefrituurde artisjok  geserveerd met platbrood
8
Loaded hummus (vlees): Huisgemaakte zijdezachte hummus met een topping van stoofvlees geserveerd met platbrood 9.5
Ricottamousse met gebakken olijven & amandelen  8.5
Çilbir: gepocheerde eieren in knoflook yoghurt met pittig gekruide boter 7.5
Carpaccio van vleestomaten met ingelegde citroen, gember & groene chili dressing 6.5
Little gem sla met geblakerde aubergine yoghurt, gekneusde komkommer & shatta 8.5
Geroosterde bloemkoolroosjes met tahini, radijs, komkommer en groene chili 7.5
Gepofte bietjes in amandeltahini en mierikswortel 8

WARME MEZZE:

Gepofte knolselderij gegrild met romesco 8.5
Gesmoorde kool met chermoula 7.5
Bulgur salade met tuinbonen, doperwten, dille & granaatappel  7.5
Patatas bravas met knoflookmayonaise en harissa  5.5

VLEES

 Gegrilde bavette met chermoula 14.5
Geroosterde kipvleugels met sumac, citroen en knoflookmayonaise 
9

VIS 

Crudo van zeebaars met rode ui, pepers, citroen en olijfolie  8. 5
Calamares met romesco saus 10
Vis van de week
Week mezze: Iedere week iets nieuws, wie houdt er niet van een verrassing? Vraag de bediening, ze vertellen je graag meer!

TAFELTJE VOL

Chef’s choice:  Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in 2 gangen. Op verzoek geheel vega(n) 26.5 PP
Chef’s choice de luxe: Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in 2 gangen.  Afsluitend een proeverij van verschillende desserts. Op verzoek geheel vega(n). 31.5 PP

SPECIAL

Mezze lunch/borrelplank* : Salmagundi’s favourite; een plank vol mezze. Met o.a. hummus, salade, gemarineerde artisjokken, Perzische gemarineerde olijven, gekruide eieren, labneh, geroosterde amandelen met citroen & saffraan, kofte en meer. Geserveerd met huisgemaakt platbrood. Feestje om te eten!

  • De mezze kunnen variëren van samenstelling maar zijn altijd lekker en verrassend! Op verzoek kan de plank geheel vega(n) worden klaar gemaakt.

14.5 PP

 

 

K ko