all day dining, menukaart
DESSERTS: |
||
Malabi: Kokospudding met granaatappelsiroop en geroosterde nootjes. Romige, zachte pudding op basis van amandelmelk, het lekkerste dessert uit het Midden Oosten | 6.5 | |
Gepocheerde peer met kaneelijs en kardemom yoghurt: De zachte, kruidige citrus smaak van kardemom maakt van de alledaagse peer iets bijzonders | 7.5 | |
Gevulde chocolade dadels: Verleidelijk lekker deze vlezige medjoul dadels gedipt in chocolade | 6 | |
Baklava: Vers en knapperig uit een locale Midden Oosten bakkerij, veel nootjes en niet al te zoet | 4.5 | |
Dessert proeverij: Feestelijke proeverij van verschillende desserts | 8.5 | |
KOUDE MEZZE: |
||
Gekruide eieren: Old skool snack maar dan anders. Met knoflook, sriracha en bosui | 3.5 | |
Mandje homemade platbrood | 2.5 | |
Loaded hummus: Huisgemaakte hummus met een topping van gekookt ei, ui, harissa,-en korianderolie geserveerd met platbrood. Ook mogelijk met een topping van aubergine & paprika | 6.5 | |
Labneh met gekarameliseerde sjalotten en shatta: Zachte, frisse roomkaas gemaakt van Turkse yoghurt, de Midden Oosterse variant van hangop, verrassende combi van fris & hartig. Wordt geserveerd met platbrood | 6.5 | |
Dip van geroosterde wortel, tahini en hazelnoten : Diepe, aardse smaken. Deze vrolijke plantaardige smaakbom wordt geserveerd met platbrood | 5.5 | |
Geroosterde aubergine met pistache noten, chilivlokken en geitenkaas-yoghurtsaus: Gouden aubergine met kruidige topping, een ware smaaksensatie | 6.5 | |
Gepofte bietjes met komijn, appel en Griekse yoghurt: Zo ken je de biet nog niet, verrassend en verfrissend deze kleurige salade | 6.5 | |
Linzensalade met groene pepers, tahini, citroen, peterselie en gebakken uitjes: Stevige & gezonde salade, een schot in de roos | 6.5 | |
Tabouleh (bulgur salade): Met cavolo nero, rode kool, bosui, bloedsinaasappel en granaatappelpitjes. Spannende variant van de klassieke Midden Oosterse salade | 6 | |
Pittige olijven met geroosterde paprika, ingelegde citroen en bosui: Altijd goed, olijven appetizer, helemaal in deze marinade van het huis | 4 | |
WARME MEZZE: |
||
Batata hava, pittig gekruide aardappeltjes: Met gepofte knoflook mayonaise. Altijd goed voor erbij | 4.5 | |
Pide (deegbakje) met gebakken paddestoelen, cherrytomaatjes en gepocheerd ei: Turkse variant van pizza met roots in het Ottomaanse rijk | 9.5 | |
Bloemkool beignets met komijn en munt yoghurtsaus: Je mezzetafel is niet compleet zonder deze bloemkool snack | 7.5 | |
Gekonfijte venkel met saffraan, harissa en yoghurt: Deze venkelpartjes hebben het allemaal: kruidig, zoet, pittig en mooi van kleur | 7.5 | |
Langzaam gegaarde uien met suiker, granaatappel en tijm: Deze avontuurlijke ui is hartig en toch zoet van smaak | 6.5 | |
Gefrituurde artisjok met citroen, shatta en selderijzout: Een delicatesse, deze artisjok is knapperig van buiten en zacht van binnen | 6.5 | |
Geroosterde spruitjes met pompoenpitten, abrikozen en gember: Spruitjes met swag; zo lekker en krokant at je ze nog nooit. Als je denkt te horen bij de anti-spruitjes club is deze variant absoluut het proberen waard | 7.5 | |
Gegrilde druiven met buratta: : Heerlijk fris en licht deze druiven in combinatie met de zachte, romige kaas | 7.5 | |
Filodeegtaartje met pompoen, cavalo nero en granaatappel(3 stuks): Vol groentjes en smaak, een gouden combi | 9.5 | |
VLEES |
||
Gestoofde lamsnek met ui, gember, olijven en ingelegde citroen: Stoof met prachtige, warme smaken, comfortfood to the max | 10.5 | |
Pastrami met jus de veau en pickels: Gepekeld, gerookt en gekruid rundvlees met een scheutje intense jus en een frisse sidekick (wordt koud geserveerd) | 8.5 | |
Geroosterde za’atar-sumac kip met citroen en rode ui: Ongewoon lekker deze kip met magische kruiden uit het Midden Oosten |
9.5 | |
Kebap van lams,-en rundergehakt met tzatziki en sumac ui: HChill van de grill, 1000 en 1 smaken op een stokje | 9.5 | |
Gegrilde merques met ui, paprika en knoflook: Kruidig runderworstje, toppertje dat barst van de smaak |
9.5 | |
VIS |
||
Krab koekjes met citroen mayonaise: Hartig koekje van krokant geroosterd delicaat krabvlees met frisse touch | 10.5 | |
Gamba spiezen met appel-kerriesaus: Zilt, zoet, warm, hartig; feest van smaken. Deze spiezen doen denken aan zonnige vakanties | 9.5 | |
Geroosterde makreelfilets met gepofte bietjes en komijn-yoghurtsaus: Stevige, iets vette vis, vol van smaak die uitstekend tot z’n recht komt op de gril | 9.5 | |
Kibbeling van witvis met sumac-knoflooksaus: Oer Hollands knapperig gefrituurde kabeljauw met een vleugje van de Oriënt | 9.5 | |
Week mezze: Iedere week iets nieuws, wie houdt er van een verrassing? | ||
TAFELTJE VOL |
||
Chef’s choice: Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in verschillende gangen. Op verzoek geheel vega(n) | 24.5 PP | |
Chef’s choice de luxe: Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in verschillende gangen. Op verzoek geheel vega(n). Afsluitend een proeverij van verschillende desserts | 29.5 PP | |
SPECIAL |
||
Mezze lunch/borrelplank* : Salmagundi’s favourite; een plank vol mezze. Met o.a. hummus, salade, gemarineerde artisjokken, Perzische gemarineerde olijven, gekruide eieren, labneh, geroosterde amandelen met citroen & saffraan, kofte en meer. Geserveerd met huisgemaakt platbrood. Feestje om te eten!
|
19.95
|