all day dining, menukaart
DESSERTS: |
||
Mango Malabi: Romige, zachte pudding op basis van amandelmelk, met een topping van mango, het lekkerste dessert uit het Midden Oosten | 6.5 | |
Bosvruchtenbavarois met chocoladesnippers | 6.5 | |
Gevulde chocolade dadels: Verleidelijk lekker deze vlezige medjoul dadels gedipt in chocolade | 2.5 p.s. | |
Baklava: Vers en knapperig uit een locale Midden Oosten bakkerij, veel nootjes en niet al te zoet | 2.5 p.s. | |
Dessert proeverij: Feestelijke proeverij van verschillende desserts | 8.5 | |
KOUDE MEZZE: |
||
Gekruide eieren: Old skool snack maar dan anders. Met knoflook, sriracha en bosui | 4.5 | |
Mandje homemade platbrood | 3.5 | |
Loaded hummus (vega): Huisgemaakte zijdezachte hummus met een topping van gekookt ei, ui, harissa,-en korianderolie geserveerd met platbrood. | 8 | |
Loaded hummus (vegan): Huisgemaakte zijdezachte hummus met een topping van spicy kikkererwten geserveerd met platbrood |
7 | |
Loaded hummus (vlees): Huisgemaakte zijdezachte hummus met een topping van kruidige lamsnek geserveerd met platbrood | 10.5 | |
Labneh met gemarineerde olijven, citroenrasp en amandelen: Zachte, frisse roomkaas gemaakt van Turkse yoghurt, de Midden Oosterse variant van hangop, verrassende combi van fris & hartig. Wordt geserveerd met platbrood | 8 | |
Gegrilde aubergine met feta en komijn-rode ui dressing: Gouden aubergine met kruidige topping, een ware smaaksensatie | 7 | |
Salade van reuzebonen, geroosterde zoete aardappel, rozemarijn en gefrituurde salie: De gezonde limaboon combineert uitstekend met de vrolijke zoete aardappel en mediterrane kruiden | 7.5 | |
Tabouleh (bulgur salade): klassieke Midden Oosterse salade met peterselie, citroen, komkommer en tomaat | 7 | |
Gemarineerde olijven met geroosterde paprika, ingelegde citroen: Smakelijke appetizer in huisgemaakte marinade | 4.5 | |
Geroosterde amandelen: De koning van de noten in avontuurlijk kruidig jasje | 3.5 | |
WARME MEZZE: |
||
Geroosterde aardappels met limoen, kurkuma en knoflook: Met gepofte knoflook mayonaise. Altijd goed voor erbij | 5.5 | |
Vegan scallops met plantaardige knoflookboter, citroen en peterselie: De stengel van de koningsoesterzwam heeft de perfecte textuur voor deze verrassende vegan versie van de Sint Jacobsschelp | 8.5 | |
Bloemkool beignets met chili-jam: Je mezzetafel is niet compleet zonder deze bloemkool snack | 7.5 | |
Gefrituurde artisjok met citroen, shatta en selderijzout: Een delicatesse, deze artisjok is knapperig van buiten en zacht van binnen | 7 | |
Roerei met paddenstoelen en knoflook sriracha met groene kruiden: Roerei met pit | 8 | |
Shakshuka met tomaat, paprika, ui en spinazie : Gepocheerd ei in pittige tomatensaus met groene twist | 8 | |
VLEES |
||
Kebap van lams,-en rundergehakt met tzatziki en sumac ui: Chill van de grill, 1000 en 1 smaken op een stokje | 10 | |
Gegrilde venkelworst met frisse aardappelsalade: Kruidig runderworstje, toppertje dat barst van de smaak |
9.5 | |
VIS |
||
Gefrituurde mosselen met baharat en samac mayonaise: Knapperig mosseltje met Arabisch kruidenmengsel; zo at je de welbekende mossel nog nooit! | 8 | |
Gebakken gamba’s met chili-knoflookboter: Feest van smaken. dit gerecht doet denken aan zonnige vakanties | 12 | |
Gebakken zalmfilet met tahini, ingelegde citroen en kappertjes: Oer Delicate malse zalm met een vleugje van de Oriënt. | 9.5 | |
Week mezze: Iedere week iets nieuws, wie houdt er niet van een verrassing? Vraag de bediening, ze vertellen je graag meer! | ||
TAFELTJE VOL |
||
Chef’s choice: Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in 2 gangen. Op verzoek geheel vega(n) | 26.5 PP | |
Chef’s choice de luxe: Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in 2 gangen. Afsluitend een proeverij van verschillende desserts. Op verzoek geheel vega(n). | 31.5 PP | |
SPECIAL |
||
Mezze lunch/borrelplank* : Salmagundi’s favourite; een plank vol mezze. Met o.a. hummus, salade, gemarineerde artisjokken, Perzische gemarineerde olijven, gekruide eieren, labneh, geroosterde amandelen met citroen & saffraan, kofte en meer. Geserveerd met huisgemaakt platbrood. Feestje om te eten!
|
12.5 PP
|