all day dining, menukaart
DESSERTS: |
||
Chocolademousse met frambozensaus en pistache | 6.5 | |
Aardbeienroomijs met venkelzaad en munt | 6.5 | |
Mousse van halva en amandelmelk met sinaasappel en gerookt zeezout | 6.5 | |
Baklava: Vers en knapperig uit een locale Midden Oosten bakkerij, veel nootjes en niet al te zoet | 2.5 p.s. | |
Granita van watermeloen en arak | 6.5 | |
Dessert proeverij: Feestelijke proeverij van verschillende desserts | 8.5 | |
KOUDE MEZZE: |
||
Gekruide amandelen | 3.5 | |
Mandje homemade platbrood | 3.5 | |
Gekruide olijven | 4.5 | |
Loaded hummus (vega): Huisgemaakte zijdezachte hummus met een topping van gekookt ei, ui, harissa,-en korianderolie geserveerd met platbrood. | 8 | |
Loaded hummus (vegan): Huisgemaakte zijdezachte hummus met een topping van gefrituurde artisjok geserveerd met platbrood |
8 | |
Loaded hummus (vlees): Huisgemaakte zijdezachte hummus met een topping van stoofvlees geserveerd met platbrood | 9.5 | |
Ricottamousse met gebakken olijven & amandelen | 8.5 | |
Çilbir: gepocheerde eieren in knoflook yoghurt met pittig gekruide boter | 7.5 | |
Carpaccio van vleestomaten met ingelegde citroen, gember & groene chili dressing | 6.5 | |
Little gem sla met geblakerde aubergine yoghurt, gekneusde komkommer & shatta | 8.5 | |
Geroosterde bloemkoolroosjes met tahini, radijs, komkommer en groene chili | 7.5 | |
Gepofte bietjes in amandeltahini en mierikswortel | 8 | |
WARME MEZZE: |
||
Gepofte knolselderij gegrild met romesco | 8.5 | |
Gesmoorde kool met chermoula | 7.5 | |
Bulgur salade met tuinbonen, doperwten, dille & granaatappel | 7.5 | |
Patatas bravas met knoflookmayonaise en harissa | 5.5 | |
VLEES |
||
Gegrilde bavette met chermoula | 14.5 | |
Geroosterde kipvleugels met sumac, citroen en knoflookmayonaise |
9 | |
VIS |
||
Crudo van zeebaars met rode ui, pepers, citroen en olijfolie | 8. 5 | |
Calamares met romesco saus | 10 | |
Vis van de week | ||
Week mezze: Iedere week iets nieuws, wie houdt er niet van een verrassing? Vraag de bediening, ze vertellen je graag meer! | ||
TAFELTJE VOL |
||
Chef’s choice: Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in 2 gangen. Op verzoek geheel vega(n) | 26.5 PP | |
Chef’s choice de luxe: Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in 2 gangen. Afsluitend een proeverij van verschillende desserts. Op verzoek geheel vega(n). | 31.5 PP | |
SPECIAL |
||
Mezze lunch/borrelplank* : Salmagundi’s favourite; een plank vol mezze. Met o.a. hummus, salade, gemarineerde artisjokken, Perzische gemarineerde olijven, gekruide eieren, labneh, geroosterde amandelen met citroen & saffraan, kofte en meer. Geserveerd met huisgemaakt platbrood. Feestje om te eten!
|
14.5 PP
|
K ko