|
DESSERTS:
|
|
|
Limoncello tiramisu: bereid met huisgemaakte limoncello |
7.5 |
|
Affogato: espresso met een bolletje vanille ijs |
4.5 |
|
Crumble met rood fruit geserveerd met vanille ijs |
7.5 |
|
Chocolade ganache met kokoscaramel en dukkah |
7.5 |
|
Baklava: Vers en knapperig uit een lokale Midden Oosten bakkerij, veel nootjes en niet al te zoet |
2.5 p.s. |
|
KOUDE MEZZE:
|
|
|
Mandje homemade platbrood |
3.5 |
|
Huisgemaakte hummus met gepofte knoflook en sjalotjes, incl. platbrood |
8.5 |
|
Huisgemaakte hummus: met gepocheerd ei en geroosterde tomaat, incl. platbrood |
8.5 |
|
Huisgemaakte hummus: met lamsstoof-vlees, incl. platbrood |
11 |
|
Dip gemaakt van rode biet & zoete aardappel met pistache en feta, incl. platbrood |
8.5 |
|
Gekookte eieren: met een dressing van rode peper, peterselie, ui en citroen |
8.5 |
|
Linzensalade: met tahini en krokante uitjes |
7.5 |
|
Orzo salade: met doperwten, walnoot, rode ui, geitenkaas, knoflook, citroen & munt |
8.5 |
|
Picanha (mals rundvlees): rosé gebakken, dun gesneden met ingelegde courgette |
9.5 |
|
WARME MEZZE:
|
|
|
Gefrituurde artisjok harten: met met citroen en za’atar mayonaise |
8.5 |
|
Rode linzen kofte: met appel-kerrie saus en sumac ui |
8.5 |
|
Geroosterde bloemkool: met met honing, tahin en harissa |
8.0 |
|
Gegrilde courgette: met citroen-knoflook yoghurt |
8.0 |
|
Krokante aubergine: met een saus van geroosterde paprika |
8.5 |
|
Gebakken aardappeltjes: met knoflook en oregano |
5.5 |
|
Mezze van de week: Iedere week iets nieuws, wie houdt er niet van een verrassing? Vraag de bediening, ze vertellen je graag meer! |
|
|
VLEES
|
|
|
Geroosterde citroen-kip: met za’atar, pijnboompitten en sumac ui |
11.5 |
|
Gegrilde bavette: met geroosterde tomaat en parmezaan |
13.5 |
|
VIS
|
|
|
Gefrituurde calamares: met romesco saus |
8.5 |
|
Zalmkebap: met sumac en peterselie olie |
12.5 |
|
Stoof van tijger-garnalen met tomaat en korianderpesto |
11.5 |
|
Vis van de week |
|
|
TAFELTJE VOL
|
|
|
Chef’s choice: Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in 2 gangen. Op verzoek geheel vega(n) |
29.5 PP |
|
Chef’s choice de luxe: Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in 2 gangen. Afsluitend een proeverij van verschillende desserts. Op verzoek geheel vega(n). |
36.5 PP |
|
SPECIAL
|
|
|
Mezze lunch/borrelplank* : Salmagundi’s favourite; een plank vol mezze. Met o.a. hummus, salade, gemarineerde artisjokken, geroosterde aubergine, gekruide olijven, gekruide eieren, geroosterde amandelen met citroen & saffraan, kofte en meer. Geserveerd met huisgemaakt platbrood. Feestje om te eten!
- De mezze kunnen variëren van samenstelling maar zijn altijd lekker en verrassend! Op verzoek kan de plank geheel vega(n) worden klaar gemaakt.
|
15.5 PP
|