Menukaart

DESSERTS:

Limoncello tiramisu: bereid met huisgemaakte limoncello 7.5
Affogato: espresso met een bolletje vanille ijs 4.5
Crumble met rood fruit geserveerd met vanille ijs 7.5
Chocolade ganache met kokoscaramel en dukkah 7.5
Baklava: Vers en knapperig uit een lokale Midden Oosten bakkerij, veel nootjes en niet al te zoet 2.5 p.s.

KOUDE MEZZE:

Mandje homemade platbrood 3.5
Huisgemaakte hummus met gepofte knoflook en sjalotjes, incl. platbrood 8.5
Huisgemaakte hummus: met gepocheerd ei en geroosterde tomaat, incl. platbrood 8.5
Huisgemaakte hummus: met lamsstoof-vlees, incl. platbrood 11
Dip gemaakt van rode biet & zoete aardappel met pistache en feta, incl. platbrood 8.5
Gekookte eieren: met een dressing van rode peper, peterselie, ui en citroen 8.5
Linzensalade:  met tahini en krokante uitjes 7.5
Orzo salade:  met doperwten, walnoot, rode ui, geitenkaas, knoflook, citroen & munt 8.5
Picanha (mals rundvlees): rosé gebakken, dun gesneden met ingelegde courgette 9.5

WARME MEZZE:

Gefrituurde artisjok harten: met met citroen en za’atar mayonaise 8.5
Rode linzen kofte: met appel-kerrie saus en sumac ui 8.5
Geroosterde bloemkool: met met honing, tahin en harissa 8.0
Gegrilde courgette: met citroen-knoflook yoghurt 8.0
Krokante aubergine: met een saus van geroosterde paprika 8.5
Gebakken aardappeltjes: met knoflook en oregano 5.5
Mezze van de week: Iedere week iets nieuws, wie houdt er niet van een verrassing? Vraag de bediening, ze vertellen je graag meer!

VLEES

 Geroosterde citroen-kip: met za’atar, pijnboompitten en sumac ui 11.5
Gegrilde bavette: met geroosterde tomaat en parmezaan 13.5

VIS

Gefrituurde calamares: met romesco saus 8.5
Zalmkebap: met sumac en peterselie olie 12.5
Stoof van tijger-garnalen met tomaat en korianderpesto 11.5
Vis van de week

TAFELTJE VOL

Chef’s choice:  Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in 2 gangen. Op verzoek geheel vega(n) 29.5 PP
Chef’s choice de luxe: Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in 2 gangen.  Afsluitend een proeverij van verschillende desserts. Op verzoek geheel vega(n). 36.5 PP

SPECIAL

Mezze lunch/borrelplank* : Salmagundi’s favourite; een plank vol mezze. Met o.a. hummus, salade, gemarineerde artisjokken, geroosterde aubergine, gekruide olijven, gekruide eieren, geroosterde amandelen met citroen & saffraan, kofte en meer. Geserveerd met huisgemaakt platbrood. Feestje om te eten!

  • De mezze kunnen variëren van samenstelling maar zijn altijd lekker en verrassend! Op verzoek kan de plank geheel vega(n) worden klaar gemaakt.

15.5 PP